Hus.se besöker bomässan i Vänersborg

Mellan 11-13 april arrangerades bomässan i Arena Vänersborg. Vi på Hus.se besökte bomässan i Vänersborg under fredagen den 11 april. Under ett par timmar gick vi runt bland mässans cirka 135 stycken olika utställare.

Mellan 11-13 april arrangerades bomässan i Arena Vänersborg. Vi på Hus.se besökte bomässan i Vänersborg under fredagen den 11 april. Under ett par timmar gick vi runt bland mässans cirka 135 stycken olika utställare. Många branscher var representerade, exempelvis hustillverkare, kökstillverkare och fönstertillverkare. Utöver detta fanns företag inom bergvärme, trädgård, larm, heminredning, garageportar mm.

Bomässan är en perfekt mötesplats om man vill hitta inspiration för att förändra och förbättra sitt hem. Vid varje monter fanns flera företrädare för respektive företag som kunde svara på frågor från besökarna. ”Gör Ditt Boende Bättre” som bomässan heter turnerar runt Sverige och stannar till på 14 olika städer. Vänersborg är det fjärde stoppet och nästa stad som bomässan besöker är Vetlanda den 25-27:e april. Efter Vetlanda tar bomässan en sommarpaus och återkommer den 5-7:e september med att besöka Karlstad. Den sista och avslutande bomässan äger rum i Eskilstuna den 14-16:e november.

Vid vårt besök så uppfattade vi bomässan både positiv och negativ. Det mest positiva är det stora utbud som finns tillgängligt för besökaren. Vare sig du är intresserad av nya husmodeller, intressanta föreläsningar eller attraktiva mässerbjudande så finns det något för alla. Bomässan bestod inte enbart av rikstäckande storföretag utan även lokala småföretag fanns på plats. Ville man ta en pratstund med någon av mässans företag var detta inget problem. De negativa delarna är att bomässan är full av företag som inte har något direkt med boende att göra. Exempelvis så fanns det påstridiga försäljare från Telenor, Tre och Viasat vilket man kanske inte är så sugen på när man betalt 80 kr för att gå på en bomässa. Men sammanfattningsvis är detta en mässa väl värd att besöka om man är intresserad av boende och inredning.

Trädgårdsavdelningen.

Sängar och soffor.

Inredning.

Badrumsavdelningen.

Överblick över serveringsområdet.