Hjälp trädgården överleva semestern

Genom att följa dessa råd kommer du hem till en lika välvårdad trädgård som innan semesterresan!

Har du spenderat många timmar under våren med att fullända trädgården? Då ska du följa dessa tips för att hjälpa trädgården överleva din utlandsresa.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Srl (CC BY-SA 3.0)
Köksträdgård

Hjälp med vattning

Be grannen om hjälp med vattning. Om grannarna varken har lust eller tid finns det dock en del du kan göra själv för att förbereda.

Blomkrukor besvärligast

Blomkrukor kräver rikligt med vatten under heta dagar för att inte dö ut. Se till att dina blomkrukor står i skugga - vilket minskar behovet av vatten.

Beskär sommarblommor

Genom att beskära blommorna minskar man också behovet av vatten. Ju mindre rötter, löv och blommor ju mindre vatten krävs. Klipp därför ned dina växter innan avresa.

Kontrollera perennbädden

Skär av tidigt utblommade perenner innan avresa. Det kommer när du kommer tillbaka finnas nya gröna blad som kompletterar de sent blommande perennerna utmärkt.

Klipp rosor

Klipp av dina blommande rosor. De kan sedan blomma igen efter semestern!

Låt grannarna ta del av din trädgård

Har du en härlig köksträdgård eller ett växthus med väldoftande örter och saftiga tomater? Låt inte dessa gå till spillo - låt dina grannar njuta av din trädgård! (Kanske som ersättning för hjälp med vattningen?)

Gör egna självvattnande krukor

Skär botten av en 1,5 liters platsflaska.Tryck sedan ned flaskhalsen väl i jorden och fyll på med vatten. Lägg den avskurna botten som lock. Ett smart tips som även kan användas i rabatten.

Nya örter efter semestern

Klipp ned dina örter i köksträdgården, så de kan växa upp en gång till efter semestern. Gräslök, citronmeliss och fransk dragon är förträffliga på att växa en andra omgång.

(Tips från Vi i Villa Trädgård)