Här är årets hus!

Varje år röstas Årets Hus fram av allmänheten. I år är det en av Myresjöhus modeller som kammat hem titeln.

Det är tidningen Allt om Villor & Hus som står bakom tävlingen där svenska folket får rösta fram sin favorit av nya hus i landet. Bland årets tio finalister återfanns nybyggen av bland annat Götenehus, Fiskarhedenvillan och Hudikhus, men det var till slut Myresjöhus som fick flest röster med sitt hus Ängsö.

- Att vinna är en stor stolthet för hela företaget och dessutom ett kvitto på att vi bygger hus som våra kunder vill ha. Det för med sig en energikick som kommer att sitta i länge och spridas vidare till både medarbetare och kunder, säger Ann-Louice Olofsson, operativ chef för Myresjöhus.

Det vinnande huset är ett 197 kvadratmeter stort modifierat Ängsö som hittas i Lerum kommun. Familjen har använt Ängsö som grund och därefter arbetat tillsammans med arkitekter för att anpassa det efter sin smak. Och kanske var det just det personliga som avgjorde i slutändan;

"Myresjöhus vann mångas hjärtan med sitt vackra och klassiska trähus, ritat och byggt enligt svensk byggtradition och kryddat med de klassiska snickeridetaljerna från nordöstra USA, från husen i byarna i New England. De stora fönsterpartierna och den ljusa och öppna planlösningen sätter pricken över i."

- Allt om Villor & Hus