Eksjöhus prisas som Årets Småhus

Familjen Norlings nybyggda Eksjöhus får utmärkelsen Årets småhus 2024. På Småhusdagen belönades husprojektet utanför Kungsbacka för sin detaljomsorg, planlösning och höga energieffektivitet.

– Wow, vilken känsla! Med nyckeln i handen och byggprocessen bakom oss är vi glada att vi valde Eksjöhus, där vi fått stort stöd från både säljaren Sebastian och entreprenörerna under hela husresan. Nu står vi äntligen här på platsen där barnens farmor har sprungit sedan barnsben i ett hem som verkligen knyter ihop generationer. Vi är fantastiskt glada och stolta, säger Jenny och Claes Norling.

Årets småhus utses av försäkringsbolaget GarBo. Tävlingen fäster stor vikt vid funktion och genomförande, där noll fel vid slutbesiktningen är ett krav för att få delta. Även hållbarhet, god kommunikation och nöjda kunder är viktigt vid utmärkelsen.

– Att bygga hus är ett lagarbete. God kommunikation och stor transparens är ofta det som kännetecknar ett lyckat husprojekt. Därför känns det fantastiskt roligt att just Jenny och Claes kundanpassade Mellangården fick utmärkelsen. Det är ett projekt som har kännetecknats av ett riktigt lagarbete, från början till slut, säger Sebastian, Eksjöhus säljare i området.

Jenny och Claes Norlings klassiska landskapshus ligger strax utanför Kungsbacka och färdigställdes innan sommaren förra året. Huset är ett kundanpassat Mellangården ur Eksjöhus serie Flex+.

– Som familjeföretag och hustillverkare arbetar vi alltid med nästa generation i åtanke. Därför är vi stolta över att få den här utmärkelsen tillsammans med familjen Norling, vars klassiska landskapshus visar att framtidens hem kan vara både fast förankrade i svensk byggnadstradition och samtidigt uppfylla de högsta kraven på energieffektivitet och bekvämlighet, säger Frida Scherdén, vd för Eksjöhus.

Nedan hittar du delar av juryns motivering:

Årets småhus är som skapat för sin omgivande miljö. Det är noggrant placerat på tomten och drar nytta av såväl väderstreck som utblickar i landskapet. En exteriör som visar på omsorg för detaljer, där både stående och liggande panel har nyttjats i kombination med att dra fördel av modulbyggandet genom att accentuera huskroppens midja. Planlösningen är yteffektiv och välbalanserad och hela husets bredd och längd får stolt visa upp sig. Ett hus vars stil håller över tid, är energieffektivt och medger flexibilitet för framtida behov.

Vill du se husmodeller från Eksjöhus? Följ gärna länken nedan för att se deras erbjudande.

Se Eksjöhus husmodeller