Earth Hour på lördag, så sparar du energi

Lördagen den 29:e mars släcks belysningen på många ställen jorden runt. Både privatpersoner och företag uppmanas att under en timme 20.30-21.30 svensk tid släcka belysning och även elektriska apparater som man inte behöver använda.

 Lördagen den 29:e mars släcks belysningen på många ställen jorden runt. Både privatpersoner och företag uppmanas att under en timme 20.30-21.30 svensk tid släcka belysning och även elektriska apparater som man inte behöver använda. Detta främst för att uppmärksamma den alltmer diskuterade klimatfrågan. Kampanjen är en symbolhandling uppmanad av Världsnaturfonden.

Energimyndigheten tipsar på deras hemsida om hur du kan bli energismart även efter Earth Hour. Börja med att använda endast energisnåla lampor som LED, lågenergilampor och halogenlampor. Se till att du har rätt ljus på rätt plats och att inte lamporna är tända när de inte behövs. Vitvaror och hemelektronik drar mycket ström, så när det är dags att köpa in nya produkter till hemmet, se till du handlar en vara som som uppfyller energimärkningskraven. Dessa är i regel dyrare produkter att köpa in, men i längden sparar du pengar eftersom de minskar din elförbrukning. Om du är intresserad av fler tips om hur du kan påverka din förbrukning av el besök Energimyndighetens webbplats.

Läs mer på WWF:s hemsida.