Bygg Svanenmärkt med Movehome

Hur låter ett hus fritt från kemikalier? Nu kan du köpa ett Svanenmärkt hus från MoveHome!

Källa: Movehome Bild: Patrik Svedberg (CC BY-SA 3.0)

Miljövänliga och hållbara produkter har fått en allt större plats i samhället de senaste åren, där bland annat försäljningen av miljömärkta livsmedel har skjutit i höjden. Hustillverkaren MoveHome är nu först i Sverige med att få alla sina villor Svanenmärkta - ingen annanstans i landet kan du köpa ett Svanenmärkt stycketillverkat trähus. Med MoveHome, som är en del av Trivselhus, slår du ett slag för miljön!

- En milstolpe. Vi är stolta över att vara först i vår bransch och vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val, säger Jan Johansson, VD för Trivselhus och Movehome.

I dag kan du välja och vraka bland tjugo husmodeller för att därefter börja forma ditt hus. Samtliga husmodeller har granskats av Miljömärkning Sverige och dess produktspecialister - och alla uppfyller nu Svanens tuffa krav.

- Nu blir det lätt för konsumenter att välja rätt för miljö, klimat och hälsa när de designar sitt eget drömhus. Det är väldigt roligt att få med oss en aktör som Movehome. Konsumenterna behöver inte vara kemister eller energiexperter, utan kan lägga tiden på att vara kreativa, säger Björn Haugland på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen.

Svanenmärkningen av MoveHomes modeller betyder att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Allt från takstolar till spackel har genomgått kontroller för att möta de krav Svanen ställer.

- Vi står för hållbara hem, och då är en Svanenmärkning ett naturligt steg för oss, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus och Movehome.