5 tips när inspirationen tryter

Alla har vi stött på tillfällen med idétorka och stunder då inspirationen tryter. Vi ger dig här 5 tips om hur du åter får tillbaka gnistan!


1. Ge dig ut i bloggvärlden
Bloggar är fortfarande hett! Även om din inspiration är som bortblåst finns det mängder av bloggare där ute som gärna delar med sig av sin. 


2. Prenumerera på en ny tidning
Hitta en ny tidning och få inspiration, tips och råd hem i brevlådan regelbundet. Vi kan rekommendera bland annat Allt i HemmetSköna HemGods & Gårdar samt Hem & Antik.


3. Fråga dina förebilder
Finns det någon du ser upp till, någon du beundrar? Det kan vara en barndomsidol, din mormor eller kanske en rollfigur från en film. Fråga dig själv hur just den personen hade tänkt i vissa frågor och få inspiration av svaren.


4. Gör delmålen viktiga
Glöm det stora slutmålet för en sekund och låt de mindre framgångarna bringa inspiration. Ett uppnått delmål kan leda till att du får än mer inspiration att fortsätta - och till slut nå färdigt resultat.


5. Testa nya saker
Det är lätt att fastna i samma spår och tankesätt, vilket ofta leder till idétorka. Utmana i stället dig själv att testa nya sätt att göra saker på och nya sätt att tänka. Innan du vet ordet av är flödet av inspiration i gång igen!