Lista över larmbolag till villa i Sverige 2024


Har du bestämd dig för att skaffa hemlarm behöver du också fundera på vilket larmbolag du ska använda dig av. I Sverige finns det många larmbolag att välja – se hela listan!

Larmbolag

Enligt en undersökning av Stöldskyddsföreningen från 2019 har 29 procent av svenskarna larm i sina hem. Vill du också skaffa hemlarm är det bra att läsa på och ta reda på vilka olika larmbolagen som finns, hur deras paketlösningar ser ut och vad det kostar. Vi ger dig en lista över larmbolag som erbjuder hemlarm till privatpersoner.

Vill du veta vad hemlarm kostar kan du läsa vår artikel Jämför priser på hemlarm i Sverige 2022.

Verisure

Verisure är en världsledande leverantör av hemlarm som har över fyra miljoner kunder i 16 länder i Europa och Latinamerika. Det är Sveriges mest installerade hemlarm och de har 500 000 svenska hemlarmskunder. Verisure grundades i Malmö 1988 under namnet Securitas Direct, men företaget delade sedan på sig och blev konkurrenter.

I Verisures hemlarm ingår vibrationsdetektorer, videodetektorer och röstenheter. De har en egen larmcentral som är bemannad dygnet runt alla dagar året om, men anlitar även Securitas för sina väktartjänster. I hemlarmet ingår fria väktarutryckningar, kundtjänst dygnet runt, en användarvänlig app samt åtgärder vid inbrott, olyckor, vattenskador och brand. Verisure erbjuder fyra olika hemlarm för villa och lägenhet.

500 000 kunder i Sverige
Alltid bemannad larmcentral
Fria väktarutryckningar

Sector Alarm

Sector Alarm är ett marknadsledande hemlarm i Sverige med 200 000 kunder - och branschens nöjdaste kunder. Företaget grundades i Norge 1995 och den svenska verksamheten har sitt huvudkontor i Göteborg.

Företaget erbjuder en komplett larmtjänst, fri installation, livstids garanti och ingen bindningstid. I startpaketet ingår både kamera- och rökdetektor. Det ingår kostnadsfria utryckningar och du har tillgång till larmcentralen dygnet runt och de samarbetar med bland annat Securitas och Avarn Security, som tidigare hette G4S.

Svenska Alarm

Svenska Alarm är ett företag som rekommenderas av SSF Stöldskyddsförening och de är certifierade av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). De grundades 2009 och har huvudkontor i Malmö. Hos Svenska Alarm äger du ditt larm helt själv och betalar det direkt eller via avbetalning. När hemlarmet är avbetalat betalar du bara månadsvis för uppkoppling mot larmcentralen.

De erbjuder ett uppkopplat hemlarm med övervakning dygnet runt året om. De har flera olika paketlösningar att välja mellan med skalskydd, kamera, rökdetektor, väktarutryckningar och trygghetslarm. Med deras användarvänliga app håller du dig ständigt uppdaterat.

Securitas Home

Securitas Home är ett professionellt övervakat hemlarmssystem och Securitas är ett av Sveriges största säkerhetsföretag. Deras säkerhetssystem har funnits länge på marknaden och många av de andra larmbolagen använder sig av deras tjänster. I SecuritasHomes system ingår rökdetektorer, rörelsedetektor med kamera och du kan även använda dig av deras titta in-funktion för att titta-in-bild för att kontrollera att allt ser bra ut i hemmet när du inte är hemma.

Garda Alarm

Garda Alarm är ett svenskt företag som grundades 2012. De är en polisgodkänd larminstallatör och larmcentralen är certifierat enligt SBSC (ISO 9001) och SSF. Detta är ett friköpt hemlarm som gör ditt hem både tryggare, smartare och enklare. De erbjuder skräddarsydda paket som ger skydd mot både inbrott och brand. Du får full kontroll via deras app och hemlarmet är uppkopplat mot larmcentralen som ser till att rätt åtgärd vidtas vid ett inbrott.

Cubsec Alarm

Cubsec Alarm erbjuder lätthanterliga och friköpta hemlarm för villa, radhus och lägenhet. Det innehåller kamera och rökdetektor som ger ett bra grundskydd och du kan välja att koppla upp hemlarmet till deras larmcentral. Vill du ha bästa skyddet kan du kombinera ditt hemlarm med kamera och utomhuslarm.

Säkra Larm

Säkra Larm erbjuder en larmtjänst med skräddarsydda helhetslösningar som skyddar effektivt mot inbrott, brand och vattenskador. De erbjuder smarta hemlarm till hus och lägenheter, utan abonnemang, vilket betyder att du själv äger det. Du kan välja till att få larmet uppkopplat mot en larmcentral. Företaget har funnits på marknaden i över 15 år och deras hemlarm har placerats högt på test.

Förebygg

Förebygg erbjuder larm och bevakningstjänster dygnet runt så att du kan få en tryggare och säkrare vardag. Här kan du skräddarsy din egen lösning av hemlarm – du väljer ett startpaket med valfri utrustning som du köper och äger själv. Hemlarmet styr du enkelt med appen.

1 Alarm

1 Alarm erbjuder larm av högsta kvalitet från Visonic och deras larmsystem finns för både hem och företag. Hemlarmet skyddar mot både brand och inbrott och är kopplat mot Securitas eller Lövestad larmcentral. Du kan antingen äga eller köpa deras hemlarm.

Alert Alarm

Alert Alarms hemlarm friköps, rekommenderas av Folksam och skyddar ditt hem från inbrott, brand och vattenskador. Med hjälp av appen får du bra koll på vad som händer när du inte är hemma. Hemlarmet är lätt att montera och Alert Alarm använder sig av Securitas Direkt larmcentral med fria utryckningar. Företaget ägs av Verisure.

Gardio

Gardio har trygga hemlarm med kamerabevakning i HD-kvalitet, fria väktarutryckningar och brandskydd. Hemlarmet är enkelt att installera och du kan följa vad som händer i ditt hem live direkt i mobilen.

Inferno

Inferno beskrivs som ett unikt larmsystem som tagits fram av det svenska säkerhetsföretaget Indusec. När larmet utlöses ljuder ett högt ljud som skrämmer i väg inbrottstjuven. De erbjuder larm till både bostäder och företag.

Minut

Minut är ett företag som tillhandahåller ett stilrent hemlarm som är lika litet som en brandvarnare. Deras larmsystem Point är komplett och innehåller rörelsedetektor, sensor för ljud, ljud och temperatur och en siren.

Omnipoint

Larmbolaget Omnipoint är certifierat inom säkerhetslösningar och erbjuder larm och larmtjänster till både hem och företag. I hemlarmpaketet ingår inbrottslarm, uppkopplat brandskydd, vattenlarm och fria väktarutryckningar.

Protexus

Protexus har ett godkänt friköpt villalarm som levereras nyckelfärdigt vilket gör det enkelt att installera. Det är lätt att bygga ut med extra sensor om det behovet skulle uppstå. Hemlarmet är friköpt utan abonnemang och rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen.

Safe Land

Safeland är ett svenskt start up-företag som säljer hemlarm från Ajax Systems. Bakom företaget står United Eyes AB som har utvecklat både Fjällersäkerhetsappen och trygghetsappen Safeland. Du köper larmet och kan sedan koppla det till både en larmcentral och grannsamverkansappen.

Sensor Alarm

Sensor Alarm erbjuder en flexibel larmlösning som ger ett heltäckande skydd för både villa, lägenhet och fritidshus. Du får bland annat inbrottslarm, brandlarm, temperaturlarm, vattenlarm och personlarm. Förutom att larma larmcentralen kan du även koppla hemlarmet till ditt nätverk av grannar. De har samarbete med Nokas, Larm Assistans och AVARN Security.

Sikkerthjem

Sikkerthjem beskrivs som Sveriges billigaste larm och larmsystemet S6evohar finns i tre olika paket att välja mellan. I startpaketet ingår en centralenhet, fjärrkontroll, en magnetkontakt och tre larmdekaler. Utöka med brandlarm, rörelsedetektor, vibrationsdetektor, vattendetektor och övervakningskamera.

Smartlarm

Smartlarm är ett larmbolag som erbjuder hemlarm från det välkända larmsystemet Ajax. Du äger hemlarmet och kan antingen installera det själv eller ta hjälp av en professionell installatör. Välj att självövervaka eller koppla larmet till en larmcentral.

Somfy

Somfy erbjuder ett smart hemlarm som skyddar alla typer av hem. De har flera olika hemlarmspaket där startpaketet innehåller rörelsedetektor, siren, fjärrkontroll och tillgång till en app som får en notis om något misstänkt sker. Hemlarmet är enkelt att installera, kan byggas ut med brandvarnare, rökdetektor, kameror och dörr- och fönstersensorer och har ingen abonnemangskostnad.

Spotsafe

Spotsafe är experter inom trygghet och säkerhet till företag och hem. De erbjuder prisvärda hemlarm, inbrottslarm, villalarm och övervakningskameror. Företaget ägs av larmbolaget Protexus.

Få offert på hemlarm via vår tjänst

Som du ser finns det många företag på marknaden som erbjuder hemlarm i form av olika paket och erbjudanden. Tycker du att det är svårt att välja hemlarm kan du använda dig av vår tjänst för att få kostnadsfria offerter på hemlarm. Du fyller i dina uppgifter och önskemål i ett formulär och får svar från max tre hemlarmsbolag inom 48 timmar. Smidigt, enkelt och gratis!

Länktips:

Kommentarer från forumet

Nedan följer kommentarer från vår största forumtråd kring lås och larmbolag här på Hus.se.

Lås och larmföretag

”Hejsan
Är det någon som vet någonting om Sequre at home? Verkar vara ett ganska nytt företag och undra om någon har erfarenheter av dom? Ska byta lås och skaffa larm och undrar vilka man ska anlita.”
/enhusbyggare


Redaktionen
Innehåll i artikeln

Frågor och svar

  • Verisure och Sector Alarm är två marknadsledande larmbolag som erbjuder hemlarm för privatpersoner och flera olika typer av bostäder.
  • När du ska välja hemlarm behöver du ta ställning till pris, månadskostnad, bindningstid och uppsägningstid, vilka enheter som ingår, om du ska hyra eller äga det, pris för installation och om du ska ha en tjänst där larmet är uppkopplat mot en larmcentral.
  • Larmbolagen erbjuder hemlarm som hyrs (abonnemang) eller ägs (utan abonnemang). Oavsett om du äger eller hyr hemlarmet erbjuds flera olika paket som gör att du kan anpassa det efter din bostad och de flesta går att koppla upp till en larmcentral.
  • Hem
  • Hemlarm
  • Lista över larmbolag till villa i Sverige 2024