Skapa spakänsla med jacuzzi


Vill du kunna släppa vardagen och komma ner i varv utan att behöva resa iväg? Funderar du på att renovera badrummet eller ordna en lyxig uteplats? Då rekommenderar vi vår köpguide till jacuzzis som är bäst i test. Här hittar du de bästa märkena och du kan också läsa om vad användarna tycker.

Jacuzzi

Öka din vardagslyx och avkoppling

Med en jacuzzi får du ett lyxigt badkar med masserande strålar och mysiga bubblor. Du kan också få bekväma sittplatser och välja till dryckeshållare och brickor för att göra upplevelsen ännu mer avkopplande. Har du besvär med stela leder eller muskler är en jacuzzi ett perfekt val eftersom både värmen från vattnet och de riktade massagestrålarna mjukar upp kroppen på ett behagligt sätt. Om du dessutom kompletterar jacuzzin med nackkuddar kommer badupplevelsen att bli som ett riktigt spabesök!

En jacuzzi går att få i många olika storlekar och de mindre modellerna är inte mycket större än ett vanligt badkar. På så sätt är det möjligt att installera en jacuzzi även i ett normalstort badrum. Även om en jacuzzi är dyrare än ett badkar kan det ändå vara värt att lägga ner de extra pengarna tack vare de många positiva effekterna. Dessutom kan den även öka värdet på din bostad. Med andra ord kan det vara så att du till och med tjänar på att köpa en jacuzzi om du har tänkt sälja eller vill få en högre värdering på ditt hem.

Många fördelar med jacuzzi

 • Avkoppling i ditt hem.
 • Massage av stela muskler och leder.
 • Finns i en storlek som passar de flesta.
 • Ökar värdet på bostaden.

Så väljer du den bästa jacuzzin

Det finns flera typer att välja mellan, vilket gör att det lönar sig att lägga tid på att jämföra. Först och främst är det bra att tänka igenom på vilket sätt du vill använda jacuzzin. Är ni många i familjen och vill kunna bada samtidigt gäller det förstås att se till att badet är tillräckligt stort för gemensamma badstunder. Föredrar du däremot att bada ensam eller bara med din partner eller en god vän är det förstås bättre att välja någon av de minsta modellerna.

Inomhus eller utomhus?

Nästa steg är att fundera på om jacuzzin ska placeras inomhus eller utomhus. De flesta har större plats utomhus än inomhus, vilket gör att det går att installera mer utrymmeskrävande modeller. Vad som är härligast att bada någonstans beror förstås på vad du tycker om. En del älskar att bada ute med stjärnhimlen som tak eller att ha somriga trädgårdsfester för vännerna med badmöjligheter för gästerna. Andra vill helst koppla av inomhus utan yttre intryck.

Vad kostar en jacuzzi?

Vilken jacuzzi du till slut väljer beror också på praktiska detaljer. Ibland är utrymmet begränsat eller så vill du inte lägga en alltför stor summa pengar på ett spabad. Priset för en jacuzzi varierar men de billigaste modellerna ligger på ungefär 30 000 kr. Utomhusbad är ofta dyrare eftersom de måste tåla väder och vind. Tänk också på att energiförbrukningen för att värma vattnet blir högre för ett utomhusbad, särskilt om du badar ute under vinterhalvåret. Var prislappen hamnar beror dock inte bara på storlek utan också på vilka funktioner som finns. Mängden detaljer som sittplatser, massagestrålar och olika styrkor på massagen avgör vad kostnaden blir.

Det finns några saker som kan vara värda att välja till vid köpet. Bland annat underlättar följande detaljer badandet:

 • Trappa så att det enkelt går att ta sig upp och ner i badet.
 • Handtag för att underlätta förflyttning och uppstigning/nedstigning.
 • Belysning i badet.
 • Nackskydd, dryckeshållare och brickor.

Installera och ta hand om jacuzzi

Eftersom en jacuzzi drivs på el är det viktigt att den blir installerad på rätt sätt. Se därför till att anlita en behörig elektriker när det är dags för installationen. En jacuzzi är inte speciellt skötselkrävande men det finns några saker som är viktiga att tänka på. Filtret ska alltid vara fräscht och rengöringen av vattnet måste ske på rätt sätt så att det inte bildas bakterier. Fråga alltid leverantören av jacuzzin på vilket sätt skötseln ska gå till. Om du har ett utomhusbad bör du skydda det med ett lock när det inte används och eventuellt ha någon typ av tak över. Ett vindskydd är också bra att placera nära för att badupplevelsen ska bli så skön som möjligt.


Redaktionen
Innehåll i denna artikel

Frågor och svar

 • Det finns mindre bad för två personer och riktigt stora för tio eller fler. Baden är olika uppbyggda med varierande utbud av sittplatser och massagestrålar för rygg, ben och nacke.
 • Ja, en jacuzzi går att installera både inne och ute men ofta är utomhusbaden något dyrare.
 • Ursprungligen var jacuzzi ett varumärke men idag används det också för att beskriva ett spabad eller bubbelpool.