Varning för TRUMF-bluffen som Mäklaren Bjurfors marknadsför.

TRUMF-märkt hus, är ett kvalitetsmärkt hus ifrån Mäklaren Bjurfors, färdig besiktigat av Bjurfors samarbetspartner Eminenta och säljaren har tecknat en dolda felförsäkring med Bjurfors samarbetspartner Chubb.

Det TRUMF-märkta hus jag köpte kostade nästan 3 Miljoner Kronor.

Jag ringde Bjurfors Mäklaren och vill ha en egen besiktningsman men Bjurfors Mäklaren tyckte det var onödigt och lurade på mig Eminentas besiktning som en överlåtelsebesiktning.

Efter köpet kände jag lukter och anlitade besiktningsmän och fukt/mögel- tekniker som bland annat hittade
fukt, mögel, röta, streptomyceter, bensaldehyd samt massor med felaktiga byggkonstruktioner.

Åtgärdskostnader uppskattas till över 1.2 Miljoner kronor, lukter kan kvarstå, ej försvarbart att sanera och renovera, värderingsmannen/besiktningsmannen rekommenderar att riva huset.

Efter fortsatt tekniska utredningar med ingrepp i konstruktioner, så har mögellukten spridit sig i hela huset och det blev hälsofarligt att bo kvar.

Jag och mina två små barn 5 år och 7 år har blivit tvungna att flytta till ett kontorslager i ett industriområde.

Eminentas besiktningsman är givetvis ”köpt” av Mäklaren Bjurfors att formulera besiktningsprotokollet som ett Friskrivningsbrev åt Säljare, Bjurfors Mäklaren, Dolda Felförsäkringsbolaget Chubb och åt Eminenta.
Eminenta struntar fullständigt i att rekommendera ”Behov av fortsatt teknisk utredning” trots riskanalyser i riskkonstruktioner.

Mäklaren Bjurfors marknadsför Dolda Felförsäkringen som något positivt för köparen men Dolda Felförsäkringen är bara bra för köparen om säljaren är luspank.

Över 200.000 kronor har jag i utrednings, advokat och extra boendekostnader samt tre advokater och en jurist emot mig.

Läs mer på:
http://www.sweforum.se/varning-for-m...rman-bjurfors/