Resultat 1 till 2 av 2
 1. #1

  Standard Sprickor i lättbetonghus

  Vi har ett hus från 2005, byggt i HplusH/Celcon siporex/lättbetong 365mm massiva väggelement, utvändigt glasfibernätat och tunnputsat med Sto. Nu har vi problem med sprickbildning i alla stenväggarna, ffa i anslutning till de vertikala skarvarna mellan väggelementen. Sprickorna är förvisso väldigt fina men på flera ställen genomgående hela väggens tjocklek. För att hitta en lämplig lösning på problemen önskar vi nu kontakt med andra som har erfarenhet av samma problem.

 2. #2

  Standard

  Om du har vågräta sprickor i höjd med underkant fönster kan det vara ett tecken på att fel konstruktion har använts till grundplattan. I bred utsträckning används sk. L-element med en längsgående kantförstyvning längs plattans yttre begränsningslinje. Lasten av väggen sprids inåt i betongplattan vilket kan orsaka deformation vilket ofta leder till sprickor i väggen. För L-element av cellplast S150 blir långtidsdeformationen ca. 1,7mm under kantförstyvningen resp. 0,7mm 700mm in under plattan.

  Jag hade tagit kontakt med byggfirman som byggt huset och letat reda på konstruktions underlag på din grundplatta alternativt hitta konstruktören för att fastställa att korrekt konstruktion har används för vidare utredning. Då får du ju samtidigt underlag som styrker om det är rätt konstruktion eller inte.

Liknande ämnen

 1. Fuktigt inomhusklimat lättbetonghus
  Av Sofipop i forum Fukt, radon & mögel
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2009-04-01, 19:Apr
 2. Sprickor i klinkersgolv i badrum
  Av Zeb i forum Badrum
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-01-22, 08:Jan
 3. Sprickor mexisten
  Av Homer i forum Byggmaterial & byggteknik
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2008-12-03, 12:Dec

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare