Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1

  Standard Avvikande lukt

  Någon som möjligtvis upplevt samma problem?!

  Vi har en avvikande lukt som känns i hela huset men mest i hallen då man kommer innanför ytterdörren. Överlåtelesbesiktning i samband med husköpet -inga avvikande anmärkningar. Anticimex har gjort en fuktutredning som inte visar några fuktutslag, men de känner också den avvikande lukten. Utan att kunna säga varifrån den kommer..
  Lukten är svår att sätta fingret på, ytterliggare en "specialist" säger att det är åt det kemiska hållet, typ fuktskadat tryckinpregnerat trä.. (vi känner inte lukten i huset -det luktar "hemma" men känner det i kläder och annat när vi inte befinner oss hemma)

  Vi har borrat upp inspekteringshål både här och där.. men hittar inget..

  Någon som har varit med om något liknande? Någon som har en liten aning.. så snälla svara, alla svar är viktiga för oss eftersom vi snart bli galna..

 2. #2

  Standard

  Har ni tryckimpregnerade syllar eller några andra behandlade material som skulle ha kunnat varit fuktskadade tidigare? Hur gammalt är huset och vilken hustyp handlar det om?

 3. #3
  Reg.datum
  b 2011
  Inlägg
  265

  Standard

  Har ni gamla lenoliummattor eller 70-tals dörrfoder/golvlister? Luktar det kemiskt, då är det ingen fuktskada. Fuktskada luktar verkligen unken källare. Dvs mycket fukt och ingen ventilation. Eller som den patetiska Fritiofsson skulle ha sagt i TV4-soffan: 8 solar med en touch av kropp från en svettig häst insmord med fuktig1600-tals jord från en källare i Gamla Stan........Vem f-n vill testa ett vin som smakar så?

 4. #4

  Standard

  Tack för era svar! Huset är från början byggt 1909 och tillbyggt 1978. När huset byggdes till togs syllarna bort och man gjöt om grunden. Vi hade en byggnadskonsult här för några veckor sedan som misstänkte den ena gaveln, att det skulle vara asfaltboard (heter det så?) som var fuktskadad undertill, vilket kan avge en kemisklukt. När gaveln öppnades upp så visade det sig att den saknade luftspalt och mycket riktigt var underlaget fuktskadat. Detta är nu utbytt, lukten har avtagit men känns fortfarande på vissa ställen.. Jag tror att det finns fler bovar i dramat.. Lukten är grymt svår att förklara..typ kemiskt-muggigt.. Golvlister är utbytta, dörrfoder är nog från 70-talet, kan de avge den här typen av lukt? Plastmatta har vi i badrummet, har varit på och skurit i den och det luktar inte hallon där under men det är inte den lukten vi söker...

Liknande ämnen

 1. Dålig lukt i nyköpt hus
  Av Yannick i forum Bygga hus & hustillverkare
  Svar: 8
  Senaste inlägg: 2009-07-22, 07:Jul
 2. Cigarett-lukt
  Av Mari-ann i forum Övrigt
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2007-04-04, 21:Apr

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare