Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Elelement

 1. #1

  Standard Elelement

  Har direkt verkande El .Vattenburna Element,termostaten fungerar ej bra (1972)

  Har fått förslag att byta till Olja baserade Element,som skall ge bättre värme? En annan rekommenderade att endast byta termostat på befintliga Element.Vad är bäst??

 2. #2
  Reg.datum
  b 2011
  Inlägg
  265

  Standard

  Byt till oljefyllda el-element. Det blir inte lika torr värme. Vi bytte för flera år sedan och då slapp vi dom skållheta elementen. Att byta termostat eller renovera så gamla element är som att kasta pengarna i sjön - dom har gjort sitt.

 3. #3

  Standard

  Jag håller med Tyresö.
  oljefyllda är bäst i detta läget... LVI är ett mycket bra märke som kan vara lite dyrare, men dom har erkänt bra kvalitet.

 4. #4
  Reg.datum
  b 2011
  Inlägg
  265

  Standard

  Vi har både LVI och Gnosjö. Båda fabrikaten är bra men jag föredrar nog LVI pga deras termostat har inget knäppljud när den slår till/från. Om man nu ska utse en vinnare.

 5. #5

  Standard

  Märk väl att besparingen blir knapp. Verkningsgraden är samma (100%) men man kan spara lite för att det går att hålla en jämnare värme. Dock lär det knappast handla om mer än nån enstaka hundring per år.
  Vill man göra större besparing så är det förstås konvertering till vattenburet och värmepump man dras till. Överväg alternativen!

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare