Vi har just skrivit kontrakt på ett radhus från -66, en besiktning har gjorts med oss närvarande. Inga fuktindikationer eller andra anmärkningar MEN jag känner en stark lukt. En lukt som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Det är inte unken mögeldoft, inte källardoft. Mer som en konstig blandning av damm, ister och farmors gamla tvål! Doften är skarp. Till råga på allt är sambon utan luktsinne. Jag påpekade lukten för besiktningsmannen samt nuvarande ägaren och ingen av dem kände något, utan konstaterade att kvinnor ofta har bättre luktsinne. Fuktmätaren visade inget.

Efter jag har vistats i huset känner jag mindre stickningar i halsen och får som en känsla av en beläggning i munnen. Jag vill liksom skrapa ren tungan! Jag funderar på om det är alla dessa gamla möbler, gamla tapeter, ingrott fett som gör detta. Har någon hört talas om något liknande och har tips på vad det kan bero på?

Vi har fram till den 18:e på oss. Ska vi lita på att inget mögel finns, och hoppas att lukten försvunnit efter flyttstädning, omslipning av alla golv, ytskiktsrenovering?
/Katarina