Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1

  Standard Dåligt tryck i vattenkranarna/temperaturproblem

  Hej,

  Vi har en liten stuga på landet, eller rättare sagt en ombyggd byssja som vi bor i. Vi har kök, dusch och toa och det har fungerat mycket bra, tills det blev kallt ute.

  Nu är det så att vårt vatten har frusit tre gånger denna vinter. Vi har då förstärkt ledningarna utifrån med värmeslingor för att förebygga ytterligare problem. Efter sista vändan det frös har vi tappat väldigt mycket tryck i våra kranar, samt varmvattenberedaren för numera oväsen varje gång vi öppnar en kran och klarar inte av att hålla temperaturen. Vattnet är antingen skållhett eller iskallt, inget däremellan.

  Vi undrar om alla dessa problem hänger ihop med varmvattenberedaren? Alltså, om vi byter ut den, kommer vi återfå trycket i kranarna så pass att det går att använda?

  Jättetacksam för svar, då vi är helt gröna i branschen... =)

  /Nybörjarpar

 2. #2

  Standard

  jag tycker det låter som att termostaten har gått sönder. Till sommaren skulle nog jag råda er till att isolera rören så gott det går, fixa det som är trasigt, samt inför vintern tömma systemt totalt.....

 3. #3

  Standard

  Har upplevt att dessa problem (antingen het/kallt vatten och lågt tryck) finns omfattande i vissa delar av Tyskland (Ruhr-området) och har alltid funderat vad det beror på? Låter ju inte troligt att såpass många hus skulle ha sönder termostaten?
  _________
  "Hellre sex på stranden än sand i sängen"
  Senast redigerat av JohannesP den 2011-02-28 klockan 08:Feb.

 4. #4

  Standard

  u är det så att vårt vatten har frusit tre gånger denna vinter. Vi har då förstärkt ledningarna utifrån med värmeslingor för att förebygga ytterligare problem. Efter sista vändan det frös har vi tappat väldigt mycket tryck i våra kranar, samt varmvattenberedaren för numera oväsen varje gång vi öppnar en

Liknande ämnen

 1. Skadestånd för dåligt vinterunderhåll?
  Av hommer i forum Juridik
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-10-13, 14:Oct

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare