Resultat 1 till 2 av 2
 1. #1

  Standard Isolering från insidan av souterräng-garage

  Vi har ett garage som vi vill isolera - det blir äldsta dotterns "ungdomslägenhet". Garaget har lite av souterräng-karaktär, ca 70 cm av ena långsidan ligger under marknivå. Nedre delarna av väggarna runt om är gjorda av leca-block, övre delarna är träpanel. Vi vet att det är lurigt att isolera från insidan men har ändå bestämt oss för att göra det. Frågan är hur? Planen just nu är att lägga fuktspärr på insidan av leca-blocken, luftspalt mellan leca-blocken och träreglarna, på med isolering, och sedan ångspärr på insidan. Ångspärren ska dock inte gå ända ner till golvet utan bara på insidan av träväggen (och taket). Detta för att inte stänga in fukt mellan yttre fuktspärren och inre ångspärr. Vad tror ni?

 2. #2
  Reg.datum
  b 2009
  Ort
  Norrrköping
  Inlägg
  315

  Standard

  Hej dala!
  Är garaget en del av källaren i ett suterräng hus, eller ett fri stående garage?
  Om det är en gjuten btg-platta något eller några skift leca block, där på en resning av träreglar utanpå klädd med vindskyddspapp och panel.
  Börja med att kontrollera vindskyddet komplettera om så behövs, isolera sedan mellan de ståendereglarna sätt upp diff. spärren på reglarna ned till leca blocken (syllen) om lecan inte är isolerad med ex. tjära och återfyllt med grusmassor, utan öppen och bara putsad med ytorna fria mot luften skall du gå ner med dif. Spärren tillbtg-golv. Där efter lägger du på reglarna med den största bred du vill isolera med, du kan ha reglarna stående på c/c 60cm liggande på 40cm eller 60 cm men då bör du lägga en plåt 10 cm bred och med vägg höjd för att skruva gipsskarvarna. Kontrollera först om du har fuktvandring i btg-plattan. Den först regeln mot betongen eller lecan bör var en plåtregel. På det här sättet får du en indragen fuktspärr där du får ett utrymme för el dragning utan att förstöra diffspärren.
  Tänk på att det behövs ventilation till och från.
  När man ändra ett rums eller byggnads funktion, användnings område erfordras bygglov hör med din kommun innan du på börjar arbetena.
  Leifjuno

Liknande ämnen

 1. Kondens på insidan fönster
  Av FiaLia i forum Fönster & dörrar
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2015-03-28, 09:Mar
 2. Rotavdraget för garage
  Av U96 i forum Ekonomi
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2011-02-20, 09:Feb
 3. Bygga garage - byggsats eller lösvirke?
  Av jonet i forum Bygga hus & hustillverkare
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2011-02-09, 13:Feb
 4. Innertak i garage
  Av Ulrik-dal i forum Byggmaterial & byggteknik
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2010-03-15, 07:Mar
 5. Tegelstomme - vilka väggskivor på insidan? Fukt...
  Av Ansa i forum Fukt, radon & mögel
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2009-07-13, 09:Jul

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare