Resultat 1 till 13 av 13
 1. #1

  Standard 2-glas eller 3-glas fönster?

  Funderar på att investera i nya fönster men vad ska man välja. 2-glas fönster eller 3-glas. Vehöver man verkligen 3-glas ur isolerings-synpunkt?

 2. #2

  Standard

  Svea glas säger så här.
  Med dagens 2-glas så uppnår man väldigt låga U-värden pga. lågemissionsglas samt gas mellan rutorna. Fördelarna är även att vikten på glaset blir mycket lägre än med 3-glas.
  Måste man ner på de lägsta U-värderna samt få bort extremt kraftigt buller så kan man använda sig av 3-glas.

 3. #3

  Standard Pvc fönster

  Ju bättre ett isolerat fönster är dessto större risk är det för imma men också frost på utsidan. Ta hellre 2-glas fönster eftersom det totala u-värdet skiljer sig inte så mycket på grund av att det är isolerglas. Har du mer frågor kan du kontakta oss på www.lbtm.se
  Senast redigerat av martin.lbtm den 2009-11-25 klockan 13:Nov. Anledning: felstavning

 4. #4

  Standard

  Håller med. Numera är skillnaderna mellan tvåglas och treglas så små att tvåglas ofta är det vettigare alternativet. Bara om du bor bredvid en järnväg/motorväg eller flygplats kan treglas vara bättre pga minskat buller.

 5. #5

  Standard

  Det beror lite på var du bor och hur kalla vintrarna brukar bli där. Bor du i Norrland så skulle jag rekommendera 3-glas fönster, men om du bor i södra Sverige så behöver du egentligen inte mer än 2-glas.

 6. #6

  Standard

  Grym länk som visar vad man ska tänka på vid glasbyte:

  [URL="http://www.pvc-fonster.org/fonster-skola/#glasfakta"]http://www.pvc-fonster.org/fonster-skola/#glasfakta[/URL

  En annan url som visar certifierade glasproducenter. Oerhört viktigt för att få riktig bra glas i sina fönster

  http://www.pvc-fonster.org/glasproducenter/

 7. #7

  Post Egna erfarenheter

  Har haft både två och treglas fönster i olika hus och jag upplever att tvåglas upplevs något mindre massivt. Givetvis viktigt att ha en god energi profil och faktum är att det kan indirekt bli krav från kommunen genom bygglovet. Samtidigt skall man ju tänka på att om man renoverar ett gammalt så bör man försöka behålla fasadens profil. Vi köpte måttbeställda spröjsade tvåglas fönster med röd utsida och vit insida från www.vikingfonster.se och kan väl rekommendera dem.

 8. #8

  Smile 3glas är bra om du bor nära vägen

  När jag skaffade fönster till mitt hus valde jag både 2glas och 3glas och efter ett år vet jag att jag valde rätt.
  Jag har 3glas utifrån vägen. Det är 10m till vägen men saken gör skillnad. 2glas har jag i andra fönster som inte är mot vägen. Priset är inte så farligt. Själv har jag handlat på www.bygg-pol.com och de hade gratis leverans till en viss mil. Sen finns det olika utförande av fönster så det är inte riktig sant att 2glas är betydligt sämre. Det beror helt åt hållet om var bor och anpassar valet efter det.

 9. #9

  Standard Test, just a test

  Hello. And Bye.

 10. #10

  Standard

  Glas är ett svävande vätska. Det är inte ett fast ämne. Och det definitivt inte är en solid vätska, eftersom det är en självmotsägelse. Men det är resistent mot flöda, vilket är varför folk tycker att det är en solid. Om en stor quanity av värme appliceras på sand, kristalliserar det och anpassar, vilket ger den åtminstone en opak om inte helt klart utseende. Om du bor i Sverige och om det finns kalla vintrar då kan du föredrar 2 glas fönster.

 11. #11

  Standard

  Jag tycker inte att fönster tillverkade i med oss är av bra kvalite. Vi har importerat fönster mer än en gång och de bästa är tillverkade i Polen. En mycket bra kvalitet i relation till priset. Vi började samarbeta med Venska från Gdansk år 2015. De kännetecknas både av att de talar mycket bra svenska och att de levererar i tid. Bra kvalitet på Drutex fönster utklassar fönster från andra länder.

 12. #12

  Standard

  JAH HAR SYSSLAT MED MONTERING AV FÖNSTER. JAG HAR JOBBAT PÅ MÅNGA FÖRETAG OCH KÄNNER TILL OLIKA SLAGS FÖNSTER. JAG REKOMMENDERAR ATT KÖPA FÖNSTER FRÅN KÄNDA FÖRETAG SOM ÄR ETABLERADE PÅ MARKNADEN SEDAN NÅGRA ÅR FÖR ATT UNDVIKA PROBLEM. Om ni importerar fönster och är insatta i detta ämne så rekommenderar jag Venska från Gdansk. Samarbete på högsta nivå. Om man köper fönster til sig själv så är Drutex fönster bra, också från Gdansk. De är de bästa PVCfönstren som jag någonsin monterat.

 13. #13

  Standard

  Det är inte bara vilka profiler som erbjuds man måste ta hänsyn till när man bestämmer vilken levarantör man ska välja. Det är också viktigt hur långt denne finns på marknaden, om de maskiner som används är moderna, om de glas, fönsterbeslag, armering som levarantören använder sig av kommer från välrenommerade företag samt om varor brukar levereras i tid. Om ni tänker först importera och sen sälja fönster i Sverige som grosshandlare så rekommenderar jag Venska från Polen. Företaget exporterar Drutexfönstren som är av hög klass.

Liknande ämnen

 1. Byta fönster
  Av Sören i forum Fönster & dörrar
  Svar: 18
  Senaste inlägg: 2015-03-01, 14:Mar
 2. Rengöring glas kamin
  Av Lars-Eric i forum Kaminer, kakelugnar & biobränsle
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2009-07-03, 14:Jul
 3. Tätning av fönster
  Av Jonny i forum Fönster & dörrar
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-03-12, 07:Mar
 4. Genomskinligt glas vid diskbänk
  Av Alexandra i forum Inredning
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-02-12, 07:Feb

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare