Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1

  Standard Kondens på insidan fönster

  Hej!
  Vi bor i ett 1-plans hus byggt 1971. Vi har värmeväxlare,värmepump och kamin som komplement till LVI elradiatorer.
  Vi får kondens på insidan av fönstren när det är minus ute, iband ngra cm ibland nästan en dm. Vad beror det på och vad gör man åt detta?

 2. #2

  Standard

  Förklaring från Torr luft
  Förenklat kan man säga att imma bildas på insidan av glasrutorna därför att den varma inomhusluften kyls av mot de kallare rutorna. Fukten i den varma luften sätter sig på den kalla rutan och blir imma. Ju fuktigare luften är och ju kallare glasrutan är, desto mer imma blir det. Det fuktiga inomhusklimatet är varken bra för människan eller fönstret. Om kondensvattnet rinner ner på fönstrets trädelar under en längre tid kan det medföra mögel och röta i träet. Ett konstant fuktigt inomhusklimat kan påverka din hälsa negativt och ge diverse allergiska besvär.
  Du undviker imma på insidan av glaset bäst genom att ha rätt luftfuktighet inomhus, dvs 40-50% vid en temperatur på 20 grader C.

  En högre luftfuktighet kan sänkas genom förbättrad ventilation och att vädra med korsdrag dagligen. Särskilt i kök, bad- och tvättrum ska man se till att ha mekanisk frånluft för att inte få för hög luftfuktighet.

 3. #3

  Standard

  Fönster kondens är inte en glad intresse på grund av dåliga erfarenheter, som sträcker sig från irriterande för regelrätt expensive.Increased användning av dessa "fuktfångstmetoder" material i de senaste åren har skapat den moderna "tight" hem. Fukt som skapats av badrum, kök, tvättstugor och passagerarna inte längre flyter lätt på utsidan.

 4. #4

  Standard

  Du undviker imma på insidan av glaset bäst genom att ha rätt luftfuktighet inomhus, dvs 40-50% vid en temperatur på 20 grader C.

Liknande ämnen

 1. Byta fönster
  Av Sören i forum Fönster & dörrar
  Svar: 18
  Senaste inlägg: 2015-03-01, 14:Mar
 2. Runt fönster
  Av Conny i forum Fönster & dörrar
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-01-07, 11:Jan
 3. Fönster i bastu
  Av Sanna99 i forum Fönster & dörrar
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2008-11-18, 08:Nov

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare