Hej.

Har försökt att söka mig fram till svar, men inte hittat något som jag varit nöjd med.

Vi håller på att renovera vårt sovrum. Vi har rivit ut hela det reglade golvet. Vi har platta på mark. Ovan på detta låg det reglar, spånskiva och "parkett" golv. Vi kommer i stället att gjuta upp ett nytt golv med EPS-cement, och lägga golvvärme slinger ovanpå och sedan flytspacka/gjuta upp det sista. Men innan jag gör detta har jag två problem som jag tänkte få lite hjälp med.

I dag har vi ett ett enrörsystem som går som en slinga runt. Eftersom vi i sovrummet skall ha golvvärme så har vi tagit bort de befintliga radiatorerna och pluggat igen. Nu är det ju så att jag egentligen inte vill ha dolda kopplingar nere i det ingjutna golvet. Men dels är det en befintlig slinga och så är detta högst temporärt eftersom golvvärmerören i sovrummet kommer att gå direkt ut i pannrummet utan skarvar och inte kopplas på den befintliga rörslingan. Detta kommer att upprepas på samtliga radiatorer på denna slinga. Dvs att vi kommer att renovera resterande rum och ta bort varje radiator och lägga in golvvärme.

Dock ett litet problem bara. I från sovrummet går det idag en koppling nere vid golvplattan in in under väggen och till vårt garage som ligger direkt vägg i vägg. Radiatorn som sitter i garaget har jag inga planer på att byta ut.

Så jag tänkte därför borra mig in igenom väggen och sedan dra nya rör från garaget och låta dem passera genom sovrummet och hela vägen bort till pannrummet utan skarvar. Dessa rör kommer alltså att bli ingjutna i golvet med EPS-Cement.

Så jag undrar vilken typ av rör skall jag använda. Den befintliga slingan är järnrör på 22 mm.
Det jag tänkte mig var plusprisol. Det blir ju i så fall två rör. En för tillopp och en för returen.

Glömde att nämna att vi luft/vatten pump så i pannerummet står pannan till vårt luftpump.

Tacksam för lite hjälp här.
/Kjell