Resultat 1 till 3 av 3
 1. #1

  Standard Kondens på fönster + tätningslist

  Jag bor i en enplansvilla med öppen planlösning, direktverkande el. Jag har problem med att det blir kondens på fönsterna, på balkongdörren i sovrummet har det runnit vatten och det blir som svart efter det. Hur blir man av med detta? Min andra fråga hur gör man när det sitter en inbygd list i karmen till ytterdörren, om man vill sätta en tätningslist, pga att det är dragit, hur gör man då?

 2. #2

  Standard

  Kondensproblemen beror sannolikt på att du har det för kallt och för dålig ventilation och kanske förvärras problemet om du har gardiner som isolerar fönstren. I ett enplanshus med självdragsventilation är det svårt att få en luftomsättning som är tillräcklig. Se till att alla tilluftventiler är öppna. Försök begränsa fukttillskottet. En fläkt i badrummet gör inte stor nytta, men kan ändå vara till hjälp om ni duschar mycket.

 3. #3

  Standard kondens på ruta

  hej , ang kondens så är inte fönstret tätat mot karmen, det läcker ut varm fuktig luft. täta. nästa problem är att rutan blir för kall . täta mellan rutorna men lämna en liten bit öppet längst ner. då blir det som en varmbubbla mellan fönstren.Lycka till . mvh Peter Muda

Liknande ämnen

 1. Kondens på insidan fönster
  Av FiaLia i forum Fönster & dörrar
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2015-03-28, 11:Mar
 2. Tätning av fönster
  Av Jonny i forum Fönster & dörrar
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-03-12, 08:Mar

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare