Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1

  Standard Nya hantverkare för att avhjälpa fel?

  Vi har nyligen anlitat hantverkare för en omfattande renovering av vårt kök. Tyvärr har de gjort flera fel vid renoveringen som vi nu måste få åtgärdade. Eftersom vi inte är nöjda med hantverkarnas arbete skulle vi helst se att någon annan firma åtgärdar felen, men att firman som gjorde det dåliga arbetet står för kostnaderna. Vad kan vi göra och vad har vi för rättigheter?

 2. #2

  Standard

  Villaägarna har tagit upp detta ämnet på ett förtjänstfullt sätt.

  Enligt konsumenttjänstlagen har ni rätt att kräva att näringsidkaren kostnadsfritt avhjälper felet om det inte innebär orimliga kostnader för honom i förhållande till felets betydelse för er. Ni kan däremot normalt inte kräva att en annan firma utför åtgärderna. Näringsidkaren har nämligen en rätt att avhjälpa fel som ni reklamerar om han erbjuder sig att göra detta utan uppskov och ni inte har något särskilt skäl att avvisa erbjudandet. Särskilda skäl kan enligt förarbetena vara t.ex. allvarlig oskicklighet, störande uppträdande, ohederlighet eller annat som ger konsumenten befogad anledning att sakna förtroende för näringsidkaren.

  Ett annat skäl kan vara att näringsidkaren inte kan avhjälpa felet inom rimlig tid. Kan ni inte visa något särskilt skäl måste ni alltså stå ut med att de gamla hantverkarna rättar till felen. Skulle hantverkaren inte avhjälpa felen inom rimlig tid, betalar ni överenskommet pris med avdrag för vad det kostar att få felen åtgärdade.

 3. #3
  Gäst Gäst

  Standard Rimlig tid..?

  Hur länge ska man vänta på att de fixar felet, när kan man ringa en annan hantverkare och få felet fixat?

 4. #4

  Standard

  Det är svårt att svara på, det beror på många olika saker såsom exempelvis omfattningen på jobbet och vad det står i avtalet. Hur länge har du väntat?

Liknande ämnen

 1. Svar: 8
  Senaste inlägg: 2015-03-19, 11:Mar
 2. Program för att rita eget hus
  Av Mellissa i forum Övrigt
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2009-08-03, 13:Aug
 3. Svar: 2
  Senaste inlägg: 2009-02-22, 18:Feb

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare