Resultat 1 till 1 av 1
 1. #1
  Reg.datum
  b 2007
  Inlägg
  1 259

  Standard Art deco (20-tal)

  Stilen sträcker sig från 20-talet till början av andra världskriget.
  Direkt översatt från franskan betyder "art deco" dekorativ konst. Bakom oss ligger kriget och framtiden ser ljus ut. Massmarknad och masskonsument blir en ny företeelse. Samhället elektrifieras. Det moderna samhället har kommit. Art deco kan sägas vara en protest mot massproduktionen och istället ville man lyfta fram den artistiska förmågan i konsten, designen och inredningen. Populära motiv hämtades från Orienten och det antika Grekland och Rom.

  Art déco ville framhäva det individuella, dekorativa och exklusiva och gör sig i Europa främst gällande inom interiördekoration och möbeldesign under 1920-talet, medan stilen var populär i USA till i början av 1950-talet. I Miami finns det byggnader längs med Ocean Drive som har Art déco-stuk. Motiven togs i första hand från Orienten, Egypten, det antika Grekland och Rom. Öppnandet av Tutankhamuns grav 1922 och egyptologins storhetstid sammanfaller med art déco-epoken.

  Inredning i art deco, präglades av sicksack-mönster och blixtar, gemometriska motiv, enfärgade tyger eller tapeter. Golven var ofta parkettgolv, linoleumgolv i abstrakta mönster eller svartvit-rutig vinyl. Kvinnofigurer användes i lampdesign, lampor i krom var populärt. Färger som var vanliga var silver, svart, krom, gult och rött. I sovrum och vardagsrum lite mer dämpade färger i beige och grönt.
  Senast redigerat av Husmusen den 2008-12-02 klockan 10:Dec.

Liknande ämnen

 1. Postmodernism (80-tal)
  Av Husmusen i forum Inredningsstilar
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-12-01, 13:Dec
 2. Scandinavian modern (50-60 tal)
  Av Husmusen i forum Inredningsstilar
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-12-01, 13:Dec

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare