Resultat 1 till 2 av 2
 1. #1

  Standard Stengolv i uterum

  Vi har nyligen byggt ett uterum på ca 25kvm. I dagsläget har vi ett golv som består av vanliga tryckimpregnerade brädor på som ligger på ett bjälkunderlag. Vi skulle gärna vilja lägga ett annat golv ovanpå nuvarande golv. Helst vill vi ha ett i sten eller klinker men har hört av vissa experter att det inte går att lägga stengolv om man inte har ett gjutet underlag. Fogarna kan spricka och även plattorna kan spricka får vi till svar. Stämmer detta verkligen samt går det att lägga plattor utan fog?

 2. #2

  Standard

  Det går visst att lägga sten och klinker på träbjälklag som vissa krav uppfylls. Jag förutsätter nu att bjälklaget är isolerat , vilket givetvis krävs om ni ska kunna lägga in klinker eller trägolv för inomhusbruk. Det är svårt att säga exakt hur ni ska göra när man inte sett det på plats men jag gissar att ni reglat upp med c/c 600 m, vilket är det normala. För att bära upp sten eller klinker behöver bjälklaget ha ett regelavstånd som är max c/c 300 mm. Det innebär ju att ni måste bryta upp det tryckimpregnerade golvet och lägga i fler golvbjälkar om ni vill ha stengolv.

  Innan man kan lägga plattor på golvet måste man skruva dit golvspånplatta och golvgips. Gipsen har man för att få ett material som inte rör sig under plattorna.

  Du undrar om det går att lägga klinker utan fog. Svaret är att det går men om plattorna skiljer det minsta i storlek så kommer de att "tanda ur" och inte ligga i linje med varandra. Eventuella skillnaderna i storlek på plattorna trollar man bort med fogen.

Liknande ämnen

 1. Bygglov uterum och braskamin
  Av Johanros i forum Bygglov
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2009-08-26, 18:Aug

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare