Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1

  Standard Anticimex överlåtelsebesiktning

  Vi ska köpa en villa där de befintliga ägarna ska göra en besiktning av Anticimex med en tillhörande försäkring som således förs över till oss efter tillträde.
  Är det viktigt att göra en egen besiktning av huset eller är detta en godkänd lösning för oss?

 2. #2

  Standard Anticimex ,vilket skämt!

  Vill bara påminna om att Anticimex just nu granskas av Finansinpektionen pga alla klagomål ang. bristfälliga besiktningar,säger ju en hel del om företaget.Har själv förlorat 700000kr pga en Varudeklarerad försäkring,kostnad för den 18700kr.Både jag och köpare skulle vara skyddade,det visade sig vara värt vatten.Ta aldrig någonsin in dessa oseriösa bes.män i era hus. Dessa killar är totalt outbildade kan komma från vilken bransch som helst.Ta endast byggingenjörsfirmor till hjälp.Kräv att få veta deras utbildning.Titta på PLUS-programmet ang. Anticimex det är tyvärr den bistra verkligheten hur detta företag jobbar.Almänna rekl.nämden är överöst med förtvivlade familjer som anlitat denna firma,något måste göras!

 3. #3

  Standard

  Det låter ju inte bra Husägare, vad var det som hände i ditt fall? Det hade varit intressant att veta mer.

 4. #4

  Standard

  Vi funderar själva på att använda oss av Anticimex för överlåtelsebesiktningen så blev lite nyfiken på den här tråden. Hade varit bra att veta vad som hänt er?

  Nivå 1
  Nivå 1 är en grundlig besiktning för alla hus. Besiktningen motsvarar vår överlåtelsebesiktning som vi utfört under mer än 20 år på den svenska marknaden.
  Sammanställning av säljarens lämnade upplysningar och handlingar
  Besiktning av alla tillgängliga utrymmen och synliga ytor, tak och fasader
  Fuktindikering i våtutrymmen och kontroll av golv och väggar
  Gradering av upptäckta brister och risk för skador

  Nivå 2
  Nivå 2 innehåller en utökad besiktning av husets riskkonstruktioner. De flesta hus har någon form av riskkonstruktion och därför är det bra för både köpare och säljare att känna till i vilket skick riskkonstruktionen är. Nivå 2 innehåller alla moment från nivå 1 samt:
  Kontroll av riskkonstruktioner med bland annat provhålstagning. Kontrollen görs i exempelvis vissa typer av väggar, uppreglade eller flytande golv, inredda källare, krypgrund och yttertak
  Fuktmätning

  Nivå 3
  Nivå 3 ger ett bättre beslutsunderlag och innehåller alla moment från nivå 1 och 2. Dessutom ingår åtgärdsförslag på upptäckta skador vid kontrollen av riskkonstruktioner enligt nivå 2 samt uppskattad reparationskostnad. Det underlättar därför både för säljaren och köparen att säkerställa vilka kostnader som kan uppstå för att åtgärda dessa skador.

  Ser att de har tre olika nivåer att välja på, vilken ska man välja? Räcker det med 1:an?

Liknande ämnen

 1. Överlåtelsebesiktning
  Av Husmusen i forum Förklaringar av ord och begrepp
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2007-07-05, 07:Jul

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare