Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: våtrum

 1. #1

  Question våtrum

  en liten fundering en bekant vill ta mina tjänster i anspråk vilket e kul
  men i projektet är de våtrum med kakel och klinkers viket inte gör mig något
  men jag saknar våt rumscertifikat fins de något sätt att göra jobbet endå
  utan att få problem efter hand om något skulle hända
  el och vvs ligger på andra företagare

 2. #2
  Reg.datum
  b 2009
  Ort
  Norrrköping
  Inlägg
  315

  Standard

  Hej Micke Byggare!
  Det finns inget krav på att man ska ha våtrums certifikat för att utföra dessa arbeten, man kan ju ha stor erfarenhet med många utförda våtrum utan att ha certifikat, om man arbetat som lärling med redan utbildad personal etc. Har du kunskapen och är duktig på dessa arbeten och kan visa upp referenser bör du inte få problem i framtiden med din bekants våtrum. Generellt ska du veta att försäkringsbolagen har blivet mycket restriktiva med ersättningar då kunden utfört arbeten själv eller med hjälp av okunnig personal. Så tänk till gå igenom dina erfarenheter och kunskaper och kom till beslut.
  Jag tror du är en ung och duktig entusiast för ditt yrke, så jag tycker att du ska och gå en kurs för att bli certifierad då har du inga problem fram över, på dessa kurser träffar man många kolleger att bytta tankar och erfarenheter med. Det finns kurser i entreprenadjuridik , ja det finns kurser i det mesta som sker på ett bygge, jag rekommenderar dig att läsa några de är ganska dyra men du får dra av hala kostnaden och har stor användning av kunskap,
  Jag brukar försvara mina kolleger ute på fältet med att det finns inga fuskbyggare men mycket okunskap, bara för att man är en duktig byggnadsnickare är man inte med automatik en bra byggmästare. Lyck till Micke.
  Leifjuno

 3. #3

  Standard

  Jag hade inte använt mig av en byggare som saknade våtrumscertifikat just på grund av den anledningen som Leif tar upp, försäkringsbolagen är väldigt restriktiva med att ge ersättning för fuktskador i badrum där arbeten utförts av folk utan rätt utbildning.
  Har en arbetskollega som fick en fuktskada förra året i sitt badrum och de hade själva renoverat badrummet några år innan, det slutade med att att de fick betala mer eller mindre allting själva då jobbet inte var fackmannamässigt utfört. Så jag tycker inte att det är värt risken, om det händer något blir det väldigt dyrt..

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare