Resultat 1 till 5 av 5
 1. #1

  Standard Sättning hus - Grundstabiliering

  1. Vilken åtgärd lämpas sig bäst om man vill räta ut ett hus som sjunkit ett antal centimeter (mellan 5-10) på ett antal ställen, dvs huset har sättningsskador? Vi har funderat dels på pålning eller lyft och tillförande av Senad. Skiljer de sig markant i pris?

  2. Riskerar man forsatta sättningar om metoden med Senad väljs?

  3. Behövs bygglov för att göra en grundstabilisering?

 2. #2
  Reg.datum
  b 2008
  Inlägg
  178

  Standard

  Hittade lite info på viivilla om grundförstärkning.

  Generellt måste man först ta reda på orsaken till sättningen och om den är pågående. Många äldre hus kan ha gamla sättningar som inte rör sig längre. Om det är konstaterat så räcker det med att bota symptomen, dvs lyfta huset om det behövs, och laga skador.

  Om sättningarna är pågående så måste man utreda orsaken. Åtgärderna kan vara helt olika beroende på olika orsaker. Ibland kan en dränering vara botemedlet men det finns även exempel på att grundvattennivån måste återställas då huset vilar på grundmurar som står på rustbäddar som annars ruttnar och sjunker ihop.
  Jag rekommenderar en undersökning av en teknisk konsult som kan utreda om, och i så fall vilken typ av grundförstärkning som är aktuell.

 3. #3

  Standard

  Tack för svaret, det får nog bli så att jag anlitar en konsult som får titta på detta, någon som vet vem man ska kontakta?

 4. #4

  Standard

  Uretek har en teknik för att åtgärda sättningar samt det företaget du pratade i ditt inlägg. Kontakta någon av dom så kan de säkert komma ut och undersöka huset.

 5. #5

  Standard

  Hej Harry,

  Du kanske redan har löst dina grundförstärkningsfrågor. Om inte se vår hemsida www.triodev.se . Vi utför entreprenadarnbeten med SENAD HLWC ( hydrofob lättbetong) och är ägare av dessa patent .

  Du når oss på tel 0706 480 777 ( Leif Nyqvist, VD) eller 08 586 206 30.

  Med vänlig hälsning
  TRIODEV AB

Liknande ämnen

 1. Sättning
  Av Husmusen i forum Förklaringar av ord och begrepp
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2007-06-16, 07:Jun

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare