Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1

  Standard Klinker i källaren

  Vi tänker göra om "entrerummet" i källaren till ett samvarorum för nu är det banankartongslager. Väggarna ska målas om men vi skall även lägga klinker på golvet. Nu är där ett betonggolv som är målat. Kommer det sitta dåligt om jag låter färgen ligga kvar?

  Tack på förhand

 2. #2
  Reg.datum
  b 2006
  Ort
  TROLLHÄTTAN
  Inlägg
  67

  Standard Här kan ni läsa

  Lite information ang er fråga

  Länk

  Ska nog inte vara några större problem att lägga klinkers på ett målat betong golv, hör med firman som säljer klinkers, kan vara möjligt att ni får lägga en primer i mellan...

 3. #3

  Standard

  Vi är i full färd med att renovera badrummet i källaren. Det ligger direkt på betongplattan.
  Vi har tänkt att lägga in golvvärme och min fråga är om det krävs någon form av isolering mot marken, antar att det kan bli en del värmeförluster annars?
  Hur gör man detta?

 4. #4

  Standard

  Om isoleringen skall vara meningsfull måste den vara så tjock att det blir ett trappsteg upp till golvet i badrummet. På den lilla yta som badrummet utgör är värmeförlusterna genom golvet inte av så stor betydelse. Lite värme kommer att försvinna ut i plattan men det är marginellt jämfört med komfortökningen och det minskade värmebehovet när golvet känns varmt.

  Beroende på hur golvet är konstruerat kan dock värmegolvet i värsta fall dra upp fukt i plattan. Men detta blir egentligen bara ett problem om det finns något kvar på betongen som kan mögla eller ruttna (tex träreglar i en uppbyggd golvkonstruktion).
  Det säkraste är förstås att riva upp betonggolvet och isolera under en ny betongplatta som ni sedan lägger badrumsgolvet på men det är mycket jobb.

Liknande ämnen

 1. Fuktskada i källaren
  Av Diaz i forum Försäkringar
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2009-10-09, 08:Oct
 2. Klinker
  Av Husmusen i forum Förklaringar av ord och begrepp
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2007-04-13, 06:Apr

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare