Resultat 1 till 7 av 7
 1. #1

  Standard Knarrande trägolv

  Hej!

  Vi har fina gamla trägolv i nästan varje rum i vår lägenhet (hus från 1920-talet) men tyvärr knarrar det ganska mycket här och där till vårt och framförallt grannarnas förtret. Finns det någon bra lösning på problemet som helst inte kräver att man lägger om alla golv helt och hållet? Jag har hört tips om att både skruva fast bräderna och försöka trycka ner mjöl eller sågspån i springorna men vad fungerar egentligen? Om man ska skruva fast bräderna, hur och var ska man då placera skruvarna för att få bäst resultat samt vad för skruvar ska man använda?

  Uppskattar om någon har några bra tips eller kanske en länk till en artikel eller sida med goda råd!

  Tack på förhand!

 2. #2

  Standard

  Vilken typ av vax använder man för trägolv som knarrar?
  Hjälper det med vax?

 3. #3
  Reg.datum
  b 2008
  Inlägg
  178

  Standard

  En vanlig orsak till att trägolven knarrar är att golvet inte är helt fastspikat. Det finns en del som skruvar fast golven men nackdelen är ju förstås att skallarna blir synliga.

  Hjälper det med vax?
  Hmm, det vete fasen, har inte hört att det ska hjälpa.

 4. #4

  Standard

  Hittade lite info på viivilla om vax.

  Det finns olika bonvax på marknaden och även recept på nätet hur du tillverkar ditt eget. Sök på bonvax så hittar du säkert en produkt som passar. Men det är inte säkert att vax minskar ditt golvknarr eftersom det även kan komma från rörelser under det synliga golvet eller runt dolda spikar. Men ofta kan vax liksom färg eller olja ha en dämpande effekt eftersom det rinner in i springor, smörjer och limmar. Effekten är dock oftast övergående på grund av träets rörelser och att oljorna eller vaxet torkar och bryts ned efterhand.
  Äldre plankgolv brukar man kunna lägga om, om man inte står ut med knarret. Efter att man tagit bort sockellister bryter man försiktigt brädorna från det hållet de är spikade. Sen spikar man tillbaka golvet efter justering och med eventuella mellanlägg under för att minska rörelserna. Nuförtiden är det vanligt att skruva fast golven för att minska knarr.

 5. #5

  Standard

  Eftersom att jag en gång skapade tråden tänkte jag återkoppla till hur vi tillslut fick ordning på det.

  Vi testade en del olika "huskurer" och knep men det enda som egentligen fungerade var som andra redan påtalat att skruva fast plankorna på de ställen där det knarrade som värst. Vi försökte placera skruvarna så snyggt det gick och idag måste man mer eller mindre krypa runt på golvet för att se eller tänka på dem. Det knarrar fortfarande lite men det är ändå mycket bättre än det var från början.

 6. #6

  Standard Nytt medel mot golvknarr

  Det finns ett nytt medel mot golvknarr nu. KnarrKvitt heter det.

 7. #7

  Standard

  Hej, Hur pass bra är den Christers?

Liknande ämnen

 1. Flytspackla trägolv
  Av AlbinW i forum Golv
  Svar: 5
  Senaste inlägg: 2009-05-20, 06:May
 2. Linolja på trägolv
  Av FBK i forum Golv
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-01-05, 07:Jan
 3. Knarrande trappa!
  Av Tummen i forum Byggmaterial & byggteknik
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2008-08-06, 19:Aug

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Avdelare