Ny generation villor från Älvsbyhus

Småhustillverkaren Älvsbyhus gör en storsatsning och utökar sina fabriker samt lanserar en helt ny generation av villor.

Källa: Bild: Älvsbyhus (CC BY-SA 3.0)

Med syfte att bli än större på den nordiska husmarknaden satsar Älvsbyhus på en stor utbyggnad av sina fabriker. 

- Vi har investerat 50 miljoner kronor i våra fabriker för att kunna bygga en helt ny generation Älvsbyhus. Vi bygger om och bygger ut. Vår ambition är att växa på nordisk marknad och satsningen är långsiktig, berättar Kent Johansson, VD Älvsbyhus.

Redan i skrivande stund pågår ombyggnationen av tillverkarens fyra fabriker som gör det möjligt att lansera tiotalet nya hus. För att bemöta nya krav och önskemål görs en total uppgradering av sortimentet.

- Det är 25 år sedan sist, så nu kliver vi in i en ny era. Vi presenterar nu elva helt nya hus och framförallt en helt ny väggkonstruktion.

Den nya väggkonstruktionen från Älvsbyhus har utvecklats med ändamålet att klara av tuffa klimat samt dagens betydligt hårdare krav på energieffektivitet. 

- En hållbar konstruktion i ordets dubbla bemärkelse som vi valt att kalla Energy Wall. Kanske marknadens mest avancerade och moderna väggkonstruktion, säger Johansson.

Just nu arbetar tillverkaren dessutom med att utveckla nya smarta tillval samt att uppdatera det befintliga utbudet. I dagsläget finns över 150 tillval att välja bland för att skapa sitt drömhus.